Viziune

Să-i dăm slavă lui Dumnezeu!

Motivul intemeierii acestei formaţii este sa-l slăvim pe Domnul ,sa provăduim dragostea lui Dumnezeu!

Formare de noi fanfaristi!


Pentru ca o fanfară sa aibă continuitate si traditie trebuie sa existe un flux continuu de noi membrii !De aceea pregatim in permanenţă tineri si le insuflăm valorile muzicale! Timpul de studiu este de 1-2 ani!In acest timp invaţă teoria muzicii,notiuni elementare despre fanfara.

 

Progres continuurepetitie

Pentru a progresa este nevoie de multa repetitie si perseverenta!
Accentul se pune pe interperetarea pieselor! Succesul reusitei este comunicarea muzicala intre compartimente si atentiei acordate dirijorului!

 

 

 

 

 

 

 

 

Istoric

În vara anului 1989 la iniţiativa unor membri inimosi ai bisericii (Lazar Ilie, Petrica Farcas, Barbos Ioan, Azgur Ioan, s.a) cu sprijinul comitetului si a pastorului David Nicola s-a luat hotararea de a se infiinta o fanfara a bisericii.

Dupa achizitionarea instrumentelor s-a trecut la urmatoarea etapa, mult mai anevoioasa si anume aceea de selectare si mai apoi de instruire a celor care doreau sa cante la aceste instrumente. Cu aceasta sarcina deosebit de anevoioasa, dar facuta din inima si cu multa bucurie, s-au ocupat Ilie Lazar din biserica locala si Olariu Stefan.

De asemenea, in anii ce au urmat fanfara a participat la nenumarate servicii religioase (atat locale cat si in alte orase din tara), precum si la festivale organizate de Societatea Muzicala “Forte Fortissimo”.

De-a lungul timpului au mai activat ca dirijori ai acestei formatii Trufas Gabriel, Manguta Mihai, Boghitoiu Marius si Lazar Doru. In prezent fanfara bisericii "Harul" din Lugoj este formata din 30 de instrumentisti si dirijorii: Ilie Lazar,Marius Boghitoiu si Doru Lazar.Scopul acestei formatii muzicale este ca prin intermediul muzicii sa-L aducă pe Isus Hristos in inimile oamenilor pentru ca impreună cu toţi cei mântuiti sa cântăm si sa aducem din toata inima lauda Domnului.

 

Pagina web a fanfarei

Pentru  poze şi mai multe detalii, vizitaţi  şi siteul web al fanfarei:   www.harulbrass.ro